Een initiatief van: 3D o.g. en Bouwbedrijf Joziasse
Vlissingse Ontwikkelingsgroep (VOG)

Projecten

Nieuwbouwwoningen Willem Ruysstraat

Op het prachtige Scheldekwartier, langs de zeer stijlvol aangelegde Willem Ruysstraat, heeft de Vlissingse Ontwikkelings Groep (V.O.G.) 23 stadswoningen gerealiseerd.

De Willem Ruysstraat is een belangrijke straat waar lang naar uitgekeken is. De straat zorgt er namelijk voor dat de binnenstad beter bereikbaar is.

De straat is vernoemd naar het bekende vlaggenschip van de voormalige Koninklijke Rotterdamsche Lloyd dat ruim 7 jaar op de helling van De Scheldewerf stond.

VOG heeft 23 stadswoningen in eigen projectontwikkeling gerealiseerd. Het gehele project is inmiddels opgeleverd.

Trots zijn we op het eindresultaat. Een mooi begin van een nieuwe straat, die in ere is hersteld.

Bij de ontwikkeling van deze woningen hebben wij ons laten inspireren door de Amerikaanse stad Philadelphia. Dit verklaart gelijk de naam van dit type woning. Deze woningen maken meer gebruik van de mogelijkheden van een plat dak. De woningen liggen zeer centraal. Winkelcentrum, havens, strand en boulevard zijn op loopafstand. Als de ramen open staan kunt u de zeelucht al ruiken!!

Download de projectbrochure

Project Details:

  • Willem Ruysstraat

De stadswoningen met standaard drie slaapkamers (de twee kopwoningen zelfs vier!), zijn met minimaal 400 m3 ruim te noemen. De Badkamer en toiletruimte zijn afgewerkt met moderne eigentijdse materialen. Via de boven gelegen hal, waar tevens een pantry gesitueerd is, is het dakterras te betreden. Het dakterras is op het zuiden gelegen waardoor de bezonning  optimaal is. Ook kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht. De barbecue kan aangestoken worden!

De bijbehorende eigen parkeerplaats zorgt voor veel parkeergemak in het centrum. Het achterpad dient als vrije achterom en is middels poorten afgesloten.

Indeling:

Begane grond:
Binnenkomsthal met meterkast. Toiletruimte voorzien van hangtoilet en fontein. Vanuit de hal toegang tot een ruime woonkamer met open keukenruimte. De vloer is voorzien van vloerverwarming. Vanuit de keukenruimte heeft u zicht op De Willem Ruysstraat. De woonkamer van ca. 41 m2 (inclusief open keuken) is o.a. voorzien van een deur en een schuifpui naar de tuin. De gebruikte glaspartijen zorgen voor veel lichtinval en voor een visuele verlenging van de woonkamer.

Eerste etage:
Deze etage is uitgevoerd met drie ruime slaapkamers en een eveneens ruime badkamer. De twee slaapkamers aan de achterzijde gelegen zijn ca. 10 en 14 m2 groot. De aan de voorzijde gelegen slaapkamer is 13 m2 groot. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, hangtoilet en wastafel. Als optie kan gekozen worden voor een ligbad.

Tweede etage/Dakterras:
Via een vaste trap is de tweede etage te bereiken. Hier treft u de HR combiketel, centrale afzuigunit, wasmachine- en drogeraansluiting en een kleine pantry aan. De pantry is voorzien van een koelkast, spoelbak, tweepits elektrische kookplaat en een opbergkast. Een schuifpui geeft toegang tot het dakterras (27 m2) dat recht op het zuiden is gesitueerd en een prachtig uitzicht heeft. De rubberen terrastegels en elegante hekwerken maken het geheel compleet. Het gebruik van afscheidingen tussen de dakterrassen zorgt voor de nodige privacy.

Badkamer en toilet:
Deze ruimtes worden opgeleverd met eigentijdse producten en materialen. Standaard is er keuze uit een drietal wand- en vloertegels.

Parkeergelegenheid, stadstuin, berging en achtergang:
Bij iedere woning hoort een eigen parkeerplaats. Deze zijn gelegen in de nabijgelegen parkeerterreinen. Ook een eigen schuurtje behoort bij de woning. Deze schuurtjes zijn gesitueerd bij de parkeerterreinen. De vrije achterom is te bereiken via een af te sluiten poort. Dankzij deze vrije achterom zijn de gezellige stadstuinen goed te bereiken en makkelijk te onderhouden.

Energie:
De gemiddelde huiseigenaar wordt zich steeds bewuster van het belang van het treffen van energiebesparende maatregelen. Hier hebben wij, bij het ontwerp van deze woningen, rekening mee gehouden. Zo hebben we de thermische schil van de woning geoptimaliseerd met hoogwaardige isolatie. In een goed geïsoleerde woning is ventilatie zeer belangrijk. De woningen worden vraag gestuurd geventileerd met roosters en mechanische luchtafvoer voorzien van CO2 sensors. Ook wordt de dakopbouw voorzien van zonnepanelen en vindt er een besparing plaats door middel van warmte terugwinning op uw douchewater. Voor het verwarmen van de woningen hebben we gekozen voor vloerverwarming op de begane grond in combinatie met radiatoren op de etage. Vloerverwarming op de begane grond zorgt ervoor dat uw woning gelijkmatig wordt verwarmd. De woning voldoet aan het energielabel A+.

Overige:
Door de uitstraling van de woningen ontstaat een samenhangend geheel, waarbij toch de individuele uitstraling per woning gewaarborgd blijft. Men kan hier terecht spreken van echte stadswoningen met alle faciliteiten in de nabije omgeving, waarbij bezonning, ruimte, sfeer, parkeergelegenheid, een laag energieverbruik en prijs in balans zijn.

project details
  • 27 september 2017